BINECUVÂNTAREA BISERICII DIN TÎMPA

Astăzi, 26 noiembrie, pentru locuitorii din Tîmpa a fost o zi aparte. Asta deoarece aici au avut loc două evenimente deosebite, cu invitați speciali, Preasfinția Sa Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Președintele Consiliului Județean Hunedoara Mircea Bobora, d-l deputat Laurențiu Nistor, d-na deputat Natalia Intotero, d-l primar Florin Alba. Primul eveniment deosebit a fost Binecuvântarea de către Preasfinția Sa Gurie a lucrărilor care s-au efectuat la biserica din Tîmpa, care au constat în înlocuirea pardoselii uzate și introducerea încălzirii în pardoseală. Aceste lucrări au fost făcute prin efortul d-lui primar Florin Alba și a preotului paroh Daniel Petruse. De altfel, acesta din urmă a primit de la Presfinția sa Gurie și titlul de Stravofor Iconom pentru implicarea sa în această frumoasă realizare. Cu această ocazie Părintele Episcop a săvârșit și Sfânta Liturghie în Biserica Parohială, și după cuvântul său de învățătură a înmânat mai multe diplome celor implicați în lucrărilor de aici precum și celor care au slujit de-a lungul mai multor ani această frumoasă Biserică. De altfel și Presfinția Sa a primit de la d-l primar, o diplomă de onoare pentru prezența sa aici.
Cel de-al doilea eveniment petrecut astăzi, a fost Sfințire Capelei morture din Tîmpa. Chiar dacă sunt anumite obiective despre care nu se vorbește prea des, datorită conotațiilor lor aparte, realizarea lor nu poate fi trecută cu vederea. Aceasta, atât datorită costurilor pe care le implică realizarea lor cât și datorită gradului de civilizație pe care-l aduc în viața comunității în anumite momente de cumpănă, și darea azi în folosință a acestei capele face parte din această categorie. Construirea în Tîmpa a acesteia , se datorează d-lui primar Florin Alba care s-a implicat în toate detaliile acestui frumos proiect, în realizarea construcției în sine, a părculețului care o încadrează precum și a parcării care o deservește.
După terminarea slujbei de Sfințire a capelei toți cei care au participat la aceste două evenimente, au fost invitați de către Părintele paroh Daniel Petruse, la Căminul Cultural din Tîmpa să ia parte la o masă oferită de d-l primar pentru sărbătorirea acestor realizări.

0 Comments

Nu există încă comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *